Americano turnering – hva er det og hvorfor passer det perfekt for store grupper?

17. nov, 2021 | Informasjon, Padel tips

I Padel-turneringen Americano stiller man som individ og nye lag blir trukket før hver runde. Man bestemmer selv hvor mange runder turneringen skal vare, men for at det skal være helt fair bør man la alle spille med alle. Slik fungerer Americano:

Før man setter i gang må man bestemme et antall poeng man skal spille om i hver runde. Normalt sett pleier vi å anbefale 21 poeng. Da spiller man altså 21 baller uansett hva stillingen blir. Hvis Lag A vinner 13-8 mot Lag B så får spillerne på Lag A med seg 13 poeng fra første runde og spillerne fra Lag B får med 8 poeng. I neste runde trekkes nye lag tilfeldig og hvert individ samler opp poeng fra hver kamp. Når dere spiller Americano hos InterPadel har vi et eget system som holder orden på poengene og trekker nye lag slik at dere ikke trenger å tenke på dette selv.

Når alle har spilt med alle så kan man enten kåre vinneren basert på den som har samlet opp flest poeng eller man kan bestemme at de fire med flest poeng spiller en finale. Dette er helt opp til dere, men vi ser at det ofte er populært med en avgjørende finale til slutt.

LetoPadel 855

Hvor mange spillere kan delta på Americano?

Det er ingen regler på maks antall spillere, men det er en fordel at antall spillere går opp i 4-gangen slik at ingen må stå over runder. Så selv om det ikke er noen øvre grense på antall spillere, så bør altså Americano spilles av minimum 4 spillere samt det bør være en ledig bane per 4 spillere. Dersom dere er store grupper kan det eventuelt deles opp i forskjellige klokkeslett.

Dersom Americano turnering høres gøy ut kan du ta kontakt med et InterPadel senter nær deg, så hjelper vi deg og din bedrift, skole, vennegjeng – eller hva det måtte være – å arrangere turneringen for deg. På flere av våre senter kan du også kombinere dette med et måltid i lounge eller tilsvarende.

Relaterte innlegg

Hva er forskjellen på Padel og Tennis?

Hva er forskjellen på Padel og Tennis?

Men før vi kan prate om forskjellene på Padel og Tennis, må vi først ta for oss en aldri så liten utfordring for Padel sporten. Det finnes nemlig flere forskjellige typer sporter som ikke bare deler flere likheter med Padel, men også har veldig liknende navn. Dette må...

Flere InterPadel senter åpner snart!

Flere InterPadel senter åpner snart!

InterPadel Sarpsborg åpner dørene 11. desember dersom alt går som planlagt. Dette blir et fantastisk senter som kombinerer både Padel og trening, hvor Padel banene vil ha mellom 12-20 meters takhøyde. Her kan vi virkelig skryte på oss en av Norges desidert beste...

Klar for å prøve Padel?

Vi lover du blir hekta fra første gang!

Det er ikke uten grunn av Padel er en av verdens raskest voksende sporter. De alle fleste som prøver Padel for første gang kommer fort tilbake for flere runder. Enkel mestring, morsomt og utfordrende spill gjør Padel til en sport for alle.