Hvor god er du?

Nivå­system for Padel

InterPadel linje
Nivåsystem for Padel – Rating for Padel spillere

En norsk standard? Nei, ikke akkurat…

InterPadel skillelinje blå

Det finnes flere nivåsystem for Padel der ute – hvert land kan ha sine egne varianter, og til og med innenfor landegrenser kan det variere. Det samme gjelder for Padel sporten i Norge, her opereres det med forskjellige typer nivåsystem. Vi har valgt å følge den «foreløpige standarden» som er satt her i Norge, som er utarbeidet av Oslo Padelklubb. 

Når du booker bane i Matchi vil du derimot bli møtt av et helt annet nivåsystem for Padel. Vær derfor ekstra oppmerksom når du skal spille med andre folk som du ikke kjenner, at dere begge skjønner hvilket nivåsystem som er utgangspunktet. Nivåsystemet som fremkommer her er ingen fasit, men det er det som brukes på InterPadel sine senter.

Det som er verdt å merke seg er at jo lavere tall du har i rating, jo bedre spiller er du – dette kan lett misforstås da andre ratingsystem kan telle motsatt (blant annet i Matchi).

7.0

Nettopp startet å spille padel uten forkunnskap i tennis eller squash.

6.5

Liten erfaring, klarer bare å holde ballen i gang enkelt over nettet.

6.0

Spilleren går ikke til nettet og trives med å stå bak på banen og returnere derfra. Uten særlig bruk av av veggene.

5.5

Begynner å gå noe fram til nett. Noe mer fart på ballen. Begynt å bruke veggene. Begynt å variere slag. Lobb og noe volley.

5.0

Spiller padel med flatere slag over nettet. Bruker alle slag. Slice, lobb, volley. Fortsatt mange feil som avgjør poengene.

4.5

Slagene er hardere og flatere med bedre retning og stabilitet. Spillerne posisjonerer seg bedre i forhold til hverandre. Lobber og gode smasher er fortsatt ikke stabile. Gjør fortsatt mange upressede feil.

4.0

Erfaren spiller med stabil forhand, backhand og volley. Retning og fart på ball sitter bra. Kontroll på lobber, og spiller taktisk, i stand til å variere spillet avhengig av motstander. Fortsatt tapes poeng fordi man er utålmodig og defensivt ikke leser ballen riktig når de går i hjørnene. Noe upressede feil enda.

3.5

Stødig forhand og backhand. Spiller med god kontroll og vinner poeng ved å bygge opp spillet og være tålmodig til man får mulighet til å avgjøre. Kontrollerer spillet fra nett med god volley. God bandeja-teknikk og treffer på 9 av 10 kontrollerte bandeja. God på angrep fra bakvegg. God til å lese spillet og utnytte seg av motstanderens svakheter.

3.0

Har utviklet og forbedret alle deler av spillet. Gjør veldig få upressede feil og smasher ballen med sikkerhet ut av banen om man får en dårlig lobb. Avgjøre poeng uten feil fra motstander.

2.5

Bedre fysisk og psykisk enn forrige.

2.0

Profesjonell

1.0

WPT Kvalitet
Klar for å prøve Padel?

Vi lover du blir hekta fra første gang!

InterPadel linje

Det er ikke uten grunn av Padel er en av verdens raskest voksende sporter. De alle fleste som prøver Padel for første gang kommer fort tilbake for flere runder. Enkel mestring, morsomt og utfordrende spill gjør Padel til en sport for alle.