Er du nysgjerrig?

Hva er Padel?

InterPadel linje
Hva er Padel / Padel tennis , lurer du kanskje på?

Padel er en av de raskest voksende idrettene i verden. Prøv du også!

InterPadel skillelinje blå

Padel, eller Padel tennis som noen kaller det, er en av de raskest voksende idrettene i verden. Padel er en racketsport som kombinerer elementer fra tennis og squash, så om du har spilt en av dem før vil du raskt kjenne deg igjen. Banen er utformet med vegger som i squash, men med nett som i tennis. Poengsystemet er også likt som i tennis.

Padel spilles vanligvis i double-format (to spillere på hvert lag), og lagene spiller på hver sin side av nettet. Single-padel begynner derimot å bli mer og mer vanlig, og oppleves kanskje litt mer intenst og kjapt. Veggene brukes flittig i spillet, noe som kan bety at ballen spretter i uventede retninger. Racketene er tykkere enn i tennis og Squash, men mindre i størrelse, og uten strenger. Dette gir spilleren mer kontroll over racketen.

Om du vil se hvordan proffene spiller Padel, kan du se noen flotte spill på denne Youtube filmen:
https://youtu.be/1iVUUvdQmSQ

Hva er forskjellen mellom Padel og Padel Tennis?

Selv om frasene «Padel» og «Padel Tennis» brukes flittig om hverandre, er det viktig å påpeke at Padel og Padel Tennis er to forskjellige sporter, selv om de deler flere fellestrekk. InterPadel er et rent Padel senter. 

Padel / Padel tennis er noe alle kan lære

Hvorfor er Padel så populært?

InterPadel linje

Padel krever mindre styrke og tekniske ferdigheter enn tennis. Dette gjør det til en sport som passer både barn og voksne med ulikt ferdighetsnivå. Man opplever tidlig mestring i padeltennis, samtidig som man får en god treningsøkt.

Det at alle klarer å spille, uansett ballferdighet, styrke og kondisjon – gjør at Padel er så populært blant alle aldre. En annen grunn er nok at den sosiale delen av sporten er så sterk. Du vil oppleve læringskurven i Padel som bratt, og vil merke fremgang allerede på første trening. Selv om Padel er en mix av det beste fra to idretter, trenger du ikke å ha spilt hverken tennis eller squash for å like denne sporten.

InterPadel instruktør
InterPadel Bryne Baner
Hvor kommer padel Fra?

Historien om verdens raskest voksende sport

InterPadel skillelinje blå

Det hele startet i Mexico i 1969 – vellykede forretningsmann Enrique Corcuera hadde ikke nok plass til tennis-bane hjemme hos seg selv, så han lagde heller noe som passet. Han bygget bygget en bane som var 10×20 meter og satte opp 3-4m høye vegger rundt hele banen med et nett i midten som delte banen i to. Siden banen var mye mindre enn en vanlig tennisbane brukte han noen mindre racketer i tre. Og vipps, så var Padel født.

I begynnelsen var det kun eliten i Mexico som spilte Padel, men gjennom Alfonso de Hohenlohe (en spansk venn av Enrique) ble sporten brakt til Marbella hvor den første Padel klubben ble etablert i 1974. Det skulle lenge være kun de rikeste som spilte padel, men da den spanske kongen Juan Carlos og tidligere Wimbledon vinner Manolo Santana begynte å omfavne sporten fikk den snart en økning i følgere blant massene.

Argentina og Spania de største

Julio Menditengui, en venn av de Hohenlohe, fikk fart i sporten i Argentina – og snart var det flere enn 10 000 baner i landet, med over 2 millioner aktive spillere. I spania var det 1 million spillere på 90 tallet, og i 2014 var det mer enn 10 millioner spiller på verdensbasis. Sporten er i dag en av verdens raskest voksende, og vi ser den begynner å få skikkelig fotfeste i Norden. Spania og Argentina er fortsatt de med flest spillere, men det kan endres i nær fremtid når resten av verden følger med. 

Klar for å prøve Padel?

Vi lover du blir hekta fra første gang!

InterPadel linje

Det er ikke uten grunn av Padel er en av verdens raskest voksende sporter. De alle fleste som prøver Padel for første gang kommer fort tilbake for flere runder. Enkel mestring, morsomt og utfordrende spill gjør Padel til en sport for alle.