Beat the Box, hvorfor er dette så populært blant alle som spiller Padel?

31. jan, 2023 | Nyheter, Padel tips, Spillemåter

Den siste tiden har det dukket opp en ny spilleform, eller aktivitet, som har skutt i været når det gjelder popularitet blant Padel-spillerne rundt om i landet. Beat the Box er altså det alle prater om for tiden, men hva er egentlig Beat the Box? Her forklarer vi hvordan spille-formen fungerer.

Beat the Box er et format hvor alle spillere starter med rating på 1500. Fra her spiller man flere kamper over tid, og avhengig av om man vinner eller taper, så får man plusspoeng eller minuspoeng. Og for hver gang man spiller fortsetter man med den ratingen man fikk etter den første turneringen.

Konseptet baserer seg altså derfor på at man matcher spillere på en bane hvor alle spillere er på et lignende ferdighetsnivå. Hvordan man kommer frem til dette nivået er ved at MATCHi Playlists, som er en algoritme i Matchi booking systemet som vi bruker for booking og administrasjon av baner og aktiviteter, analyserer spillet ditt og finner de mest egnede mot- og med-spillerne. Dette hjelper til å sikre at spillere er jevnt matchet, selv om de aldri har spilt mot hverandre før.

Mange fordeler med Beat the Box

En av de viktigste fordelene med Beat the box er at hver kamp kun varer i 30 minutter (3×30), noe som hjelper til å redusere stresset som noen spillere kan føle under lengre kamper, som Americano eller Vinnerbane. Dette gir spillerne muligheten til å finpusse taktikkene sine og ta seg god tid til å finne og utnytte motstandernes svakheter, selv om de kommer dårlig i gang.

En annen fordel med Beat the box er at spillere ikke trenger å løpe mellom ulike baner. I stedet blir de på samme bane gjennom hele spillet. Når de 30 minuttene er over og resultatet er registrert, kan spillerne bare ta en slurk vann, få en ny lag-stilling, og starte neste kamp. Alle spillere på banen spiller i par med hverandre, som ved normalt padel-spill.

InterPadel ansatte
Beat the Box er en veldig populær spille-måte

Det handler selvfølgelig om konkurranse

Konkurranseelementet er et viktig fokus for Beat the box. Spillerne sikter mot toppen av rankingen og ønsker å overgå venner og bekjente – for ingen vil vel være dårligere enn kompis/venninna! Rankingtabellen varer normalt sett i ca seks måneder, noe som gir spillerne god tid til å klatre oppover listen. Det finnes også en funksjon i systemet som gjør at arrangørene enkelt kan dele rankingtabellen på sosiale medier, sin egen nettside, eller på skjermer i hallen – noe som er med på å gire opp spillerne.

Krever Padelboard appen

Selv om selve algoritmen foregår i Matchi, må allikevel alle spillere laste ned appen Padelboard i forkant av spillingen for innrapportering av poeng og oversikt over spillere/oppstilling.

Last ned til Android her.
Last ned til Apple her.

Slik fungerer poengsystemet og reglene for Beat the Box

 • Etter hver spill, mottar spillere poeng basert på deres prestasjon.
 • Seier gir 25 poeng, uavgjort gir 5 poeng, tap gir 15 minuspoeng
 • Topplisten blir kontinuerlig oppdatert og kan vises på sosiale medier
 • Arrangøren velger hvilken tidsramme det skal være på topplisten
 • Spillere samler poeng ved å delta i Beat the Box turneringer som settes oss
 • Deltakende spillere deles inn i grupper på fire på banene, basert på deres posisjon i MATCHi Playlist:
  • I hver gruppe spilles det totalt 3 kamper på 30 minutter
  • Alle mulige kombinasjoner av spillere spilles
  • Alle kamper spilles på samme bane.
  • Padelboard Appen viser spillere hvor de skal spille og med hvem.
  • Spillerne rapporterer selv resultatene i Padelboard App.

Relaterte innlegg

Slik velger du riktig padel racket [oppdatert for 2024]

Slik velger du riktig padel racket [oppdatert for 2024]

Racketens størrelse - fordi størrelsen faktisk betyr noe.  Det første du bør tenke på når du skal velge padel racket, er størrelsen. Racketen skal ikke være for stor eller for liten for deg, da dette kan påvirke spillestilen din negativt. Racketens form -...

Klar for å prøve Padel?

Vi lover du blir hekta fra første gang!

Det er ikke uten grunn av Padel er en av verdens raskest voksende sporter. De alle fleste som prøver Padel for første gang kommer fort tilbake for flere runder. Enkel mestring, morsomt og utfordrende spill gjør Padel til en sport for alle.