Slik velger du riktig padel racket i 2023

9. feb, 2023 | InterPadel Shop

Padel er en av de raskest voksende idrettene i Norge og i verden, og det er ikke overraskende at flere og flere begynner å utforske denne spennende idretten. Men… for å kunne prestere optimalt på banen, er det viktig å ha riktig utstyr. En av de viktigste delene av utstyret er selvfølgelig racketen. Men hvordan velger man riktig padel racket? Les videre for å få en bedre forståelse av hva du bør se etter når du skal velge racket til padel.

Racketens størrelse – fordi størrelsen faktisk betyr noe. 

Det første du bør tenke på når du skal velge padel racket, er størrelsen. Racketen skal ikke være for stor eller for liten for deg, da dette kan påvirke spillestilen din negativt.

Racketens form – definerer din spillestil. 

Racketens form er viktig når du skal velge den racketen som passer deg best. Det finnes tre racket hovedtyper: rund, diamant og dråpe. Runde racketer gir mer kontroll, mens ovale og diamant racketer gir mer kraft. Hvilken form du velger, vil avhenge av spillestilen din og dine personlige preferanser. Prøv deg gjerne frem med ulike former, slik at du finner den formen som passer best for deg.

Rund padel-racket – for nybegynnere eller de som ønsker bedre kontroll

Runde racketer har en balanse som er lavere mot håndtaket slik at den føles lettere enn andre type racketer. Du kan ha to racketer som veier nøyaktig det samme, men hvis balansen er mot håndtaket, vil du føle at denne racketen er lettere fordi det er mer vekt i håndtaket og mindre i toppen på racketen. Sweetspot er da i senter av racket som gjør at du som spiller har mer kontroll. Et veldig godt alternativ om du er nybegynner. 

Anbefalt Padel-racket for nybegynnere:

Flash Pro 2023 – KJØP DEN HER

nybegynner-racket-for-enklere-start

Diamant padel-racket – for den offensive spilleren

Diamant-racket er litt bredere i den øverste enden av racketen, slik at balansen på racketen er litt lenger oppe i toppen, og det betyr ofte at racketen er litt mer topptung, og generelt kan du få litt mer kraft med denne typen racket. Sweetspot er høyt oppe på racket og mindre enn på den runde. Et bra valg for deg som er en offensiv spiller. 

Anbefalt Padel-racket for den offensive:

ADIDAS ADIPOWER LIGHT 3.1 2022 – KJØP DEN HER

medium for den offensive spilleren

Dråpe padel-racket – for deg som liker deg midt i mellom. 

Dråpe-racketen er midt i mellom. Balansen er i senter av racket som gjør denne til en hybridløsning midt mellom rund og diamant. Racketer med dråpeformet hode er en racket som passer best for litt mer avanserte amatører og konkurransespillere. Sweetpot på denne er midt i mellom rund og diamant.

Anbefalt Padel-racket for all-rounder´en:

BULLPADEL RACKET HACK 03 22 – KJØP DEN HER

Racketer med dråpeformet hode er en racket som passer best for litt mer avanserte amatører og konkurransespillere.
interpadelforus web 017

Racketens vekt – hvor mye kraft og kontroll ønsker du?

En annen viktig faktor når du velger padel racket, er vekten. En racket som er for tung vil gjøre det vanskeligere å bevege racketen raskt og presist, mens en racket som er for lett vil gjøre det mer utfordrende å generere nok kraft i slagene dine. Generelt vil en racket med en vekt på mellom 350 og 400 gram være en god vekt å starte med. Det er likevel viktig å prøve ut ulike vekter, slik at du kan finne den som passer best for deg. Dame-racketer er vanligvis mellom 340 og 360 gram og junior er mellom 240 og 280 gram.

Racketens kjerne – kraft eller komfort?

Racketens kjerne, eller skallet, er det innvendige materialet som gir racketen sin styrke og kontroll. Det finnes ulike typer av materialer som kan benyttes som kjerne i en padel racket, inkludert EVA (Ethylene-Vinyl Acetate), grafitt og fiberglass. Hvilken type du velger, vil avhenge av dine personlige preferanser og spillestil. EVA-materiale er et godt valg for nybegynnere, da det gir en god balanse mellom komfort og styrke. Grafitt er et mer avansert materiale, som gir ekstra styrke og kraft, men det kan også være litt mer skjørt. Fiberglass er et billigere alternativ til grafitt, men det gir ikke samme nivå av styrke og kraft.

Racketens stivhet – kraft eller kontroll?

Stivheten i racketen påvirker hvordan ballen reagerer når du slår den. Jo stivere racketen er, desto mer kraft vil den overføre til ballen. Jo mer fleksibel racketen er, desto mer kontroll vil du ha. Generelt vil en racket med en moderat stivhet være en god balanse mellom kraft og kontroll. Men igjen, det er viktig å prøve ut ulike stivheter for å finne den som passer best for deg.

Racketens merke – gå for kvalitet!

Det finnes mange forskjellige leverandører som lager padel racketer, og det kan være overveldende å velge blant alle disse merkene. Det viktigste er å velge et merke som har et godt rykte og som lager kvalitetsprodukter. Les gjerne anmeldelser og sammenlign ulike merker, før du tar et valg. InterPadel Shop leverer kun racket av god kvalitet og har eget testpanel før nye aktører får selge gjennom oss. 

Oppsummering – prøv deg frem.

For å velge riktig padel racket, er det viktig å tenke på faktorer som størrelse, vekt, form, kjerne, stivhet og merke. Prøv deg frem med ulike alternativer, slik at du finner den racketen som passer best for deg og din spillestil. Husk at en god racket vil bidra til en bedre spillopplevelse og kanskje til og med bedre resultater på banen.

Har du funnet ut hvilken padel-racket du skal ha? Sjekk ut på nettbutikken vår for gode priser på racketer og tilbehør. Lurer du på noe mer er det bare til å sjekke ut interpadel.no

Racket og Padel-utstyr kjøper du hos InterPadel Shop:

InterPadel Shop Banner
Nybegynner pakke InterPadel Shop

Padel
racketer

Padel
sko

Padel
bager

Padel
klær

Instagram

Relaterte innlegg

Hvor lenge varer en Padel racket før den må byttes ut?

Hvor lenge varer en Padel racket før den må byttes ut?

Padelracketens konstruksjon Racketens materiale De fleste padelracketer er laget av et komposittmateriale som består av karbon, glassfiber eller en blanding av begge. Karbonracketer er generelt mer holdbare og stive, mens glassfiberracketer er mer fleksible og gir...

InterPadel åpner nettbutikk

InterPadel åpner nettbutikk

Dette er gode nyheter både for alle våre avdelinger som trenger varer, men også for våre kunder - vi kan nå tilby det aller beste av utstyr til Padel til alle dere padel-entusiaster der ute. Varene som er tilgjengelige i nettbutikken vil være de samme varene som...

Klar for å prøve Padel?

Vi lover du blir hekta fra første gang!

Det er ikke uten grunn av Padel er en av verdens raskest voksende sporter. De alle fleste som prøver Padel for første gang kommer fort tilbake for flere runder. Enkel mestring, morsomt og utfordrende spill gjør Padel til en sport for alle.

Mann spiller padel InterPadel Norge

Meld deg på nyhetsbrev

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyheter, spennende tilbud, invitasjoner til arrangementer - og mye mer!

Takk for påmeldingen!