Legg på grip eller overgrip på Padel Racket som en proff!

21. sep, 2022 | Padel tips

Sliter du med grepet på Padel racketen? Føles grepet for tykt eller for tynt? Mange spillere fester for mye grip-teip grep på racketen, eller de gjør feil andre veien og legger ikke på ekstra grip-teip dersom håndtaket er for tynt. I denne artikkelen forklarer vi hvordan grepet skal kjennes, samt hvordan man legger på overgrep som en proff.

Hva er et overgrip?

Først og fremst er det verdt å nevne at «overgrip» er en grip-teip som legges oppå grepet som allerede ligger på racketen. Selve størrelsen på overgrepet spiller sånn sett ingen rolle – men du bør kanskje unngå et for tykt eller for tynt grep hvis du har en albue- eller skulderskade. Grunnen til at man gjerne vil legge på et overgrip er for å få et grep man er komfortabel med, noe som kan hjelpe deg med spillet ditt.

Hvorfor har padel-proffer ofte hvit grip-teip på Racketen?

Det er to grunner til at profesjonelle spillere ofte sverger til hvit grip-teip:

 • Det hvite grepet vises veldig tydelig når det begynner å bli «oppbrukt,» noe som gjør det enklere å bedømme når grip-teipen skal byttes enn ved f.eks sort grip.
 • Noen proffer sverger til at hvit grip-teip gjør at de presterer bedre, uten at det finnes noe vitenskapelig bevis for det…
Få riktig Padel grip

Hvordan bytte grip på racketen

 • Først tar du av plast-embalasjen. Ikke kast limbiten!
 • Den tynne enden er litt klissete slik at den skal kunne klebes godt. Start derfor med den tynne enden på baksiden av racketen. Fest den så nærme som mulig til nedre ende av racketen.
 • Hold tommelen på enden på den tynne biten av teipen, og snurr teipen rundt grepet slik at den fester seg.
 • Pro-spillere ønsker kanskje å gjøre bunnen av racketen tykkere. Hvis du ønsker det, surrer du grip-teipen et par ganger rundt bunnen av racketen. Hvis du ikke vil ha en tykkere bunn, snurrer du racketen og fører grip-teipen oppover. Pass på at du hele tiden strammer grip-teipen på vei oppover.
 • Hvis du liker et tynt racket-grip, overlapper du teipen bare med en millimeter eller to. Ønsker du et tykkere racket-grip kan du ha større overlapping. Noen spillerne vil kanskje bruke grip til tennis racket, noe som gir mer grep til å overlappe.
 • Noen spillere fester grepet helt til toppen av racketen, altså forbi det opprinnelige festet. Dette er fordi at når du også legger venstre hånd på racketen, får du litt grep med venstre hånd.
 • Når du har nådd toppen av racketen med grip-teip, kan du kutte resten av. Ta så limbiten som fulgte med, legg tommelen på toppen hvor teipen ble kuttet, og teip den rundt for å feste.
 • Da er du ferdig!

Padel-grip og annet Padel utstyr kjøper du hos InterPadel Shop, hvor vi alltid har gode priser på Padel utstyr!

Noen av våre favoritter for et best mulig Padel grip finner du her:

 • HEAD 12 PRIME TOUR TENNIS OVERGRIP
  Prime Tour gir en perfekt blanding av komfort og klebrighet.
 • 4on Grip Spray
  Med en grepspray motvirker du svette hender og får et trygt og stabilt grep.
 • X-Grip Padel
  Det elastiske X-Grip øker kontaktområdet mellom hånden og racketen, og reduserer vibrasjoner og støt når du treffer ballen. Det forhindrer og reduserer risikoen for overbelastningsskader som ømme skuldre, albuer eller underarmer.

Relaterte innlegg

Slik velger du riktig padel racket [oppdatert for 2024]

Slik velger du riktig padel racket [oppdatert for 2024]

Racketens størrelse - fordi størrelsen faktisk betyr noe.  Det første du bør tenke på når du skal velge padel racket, er størrelsen. Racketen skal ikke være for stor eller for liten for deg, da dette kan påvirke spillestilen din negativt. Racketens form -...

Klar for å prøve Padel?

Vi lover du blir hekta fra første gang!

Det er ikke uten grunn av Padel er en av verdens raskest voksende sporter. De alle fleste som prøver Padel for første gang kommer fort tilbake for flere runder. Enkel mestring, morsomt og utfordrende spill gjør Padel til en sport for alle.